Fagbevegelsen er, og har også alltid vært, en fredsbevegelse. I krig er det vanlige folk som bærer de tyngste byrdene. Krig er død, lemlestelse og massiv ødeleggelse.

LO i Stavanger og omegn fordømmer den russiske invasjonen av Ukraina, og krever at Russland respekterer Ukrainas rett til sjølstyre. Vår solidaritet er i dag med det ukrainske folk. Det er det russiske lederskapet med Putin i spissen som bærer det fulle og hele ansvaret for krigshandlingene og ikke det russiske folk. Vi støtter derfor antikrigsbevegelsen både i Russland og i Vesten.

Invasjonen bryter med internasjonal folkerett. Stormaktene underminerer, gjennom sine aggressive handlinger, den etablerte folkeretten. En folkerett som er et viktig skjold for alle mindre stater. Krigen sender svært mange mennesker på flukt. Alle land i Europa, også Norge, må i en slik situasjon ta sitt ansvar for å gi ukrainske flyktninger trygghet.

LO i Stavanger og omegn frykter at krigen skal utvikle seg til en storkrig, og ber alle land avstå fra handlinger som kan eskalere konflikten. Vi krever at Russland trekker sine tropper ut av Ukraina, og stopp i all stormaktsrivalisering.