Oljealderen går mot slutten, robotene kommer, Trump har kjøpt et presidentvalg, gapet mellom fattig og rik øker, EU rakner og våre folkevalgte sliter med å vise oss en farbar vei mot en lykkelig framtid. Hva gjør vi?

For nøyaktig 80 år siden hadde arbeideravholdslaget Frisinn sin storhetstid i Stavanger. Folk fylte gatene med flagg og allsang, drev idrett og samfunnsarbeid. Framtiden var åpenog håpefull. Frisinn nådde sitt høydepunkt med Arbeidernes lørdagskvelder våren 1940,tre kulturkvelder i byens nye storstue, Folkets hus; det var sang og dans, boksing ogforedrag, Grieg og swing, mat og luftgeværskyting.

Er det mulig å tenne håpet igjen? Er folk i Stavanger i 2020 klare for likhet, frihet og fellesskap? Det er ikke politikerne som kommer til å vise vei mot framtida. Det må vi gjøre selv.

«FRISINN 2020» er tre unike festforstillinger på Folken i Stavanger som ledes av kunstner Amund Sjølie Sveen. Fast medspiller er Kitchen Orchestra – i tillegg til en rekke andre musikalske gjester og andre medvirkende. Prosjektet er støttet av Fritt Ord og Norsk kulturråd. Prosjektet har ambisjon om å skape diskusjon rundt dagens samfunnsutfordringer. Prosjektet har som mål å problematisere, agitere, undervise og underholde.

FRISINN 2020 på FOLKEN Stavanger:

Lørdag #1 – FRIHET – 15. februar kl. 19.00
Lørdag #2 – LIKHET – 14. mars kl. 19.00
Lørdag #3 – FELLESSKAP – 18. april kl. 19.00

Vi inviterer fagbevegelsen som publikum spesielt.

Medlemmer får billett til kr 200 kroner (fullpris 300 kroner, arbeidsledige 100 kroner).

Bestillingslenke til rabatterte billetter får du ved å henvende deg til din fagforening, resepsjonen i Folkets Hus i Stavanger eller til loistavanger@fh-stavanger.no